Przewodniczką w tej kulinarnej wyprawie będzie Maria Przybyszewska, kucharka, która od lat promuje dania warzywne. Przyrządzimy potrawy, które sprawdzą się jako posiłek i dla małych, i dla dużych, a ich przygotowanie nie zabierze wiele czasu. Będziemy kroić, mieszać, doprawiać, aby wspólnie zasiąść do wspólnego stołu i celebrować sobotni, rodzinny poranek.

GOTUJE
Maria Przybyszewska | Z wykształcenia fotografka, z zamiłowania szefowa kuchni i twórczyni przepisów. Autorka książki „Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny” (Wydawnictwo Cyranka, 2022). Gotuje prosto i intuicyjnie. Stara się jeść i dania przygotowywać świadomie, maksymalnie wykorzystując lokalne produkty oraz sezonowe warzywa i owoce. Doświadczenie w kuchni zdobywała podczas stażu w legendarnej restauracji Noma w Kopenhadze. W ramach rezydencji w Opasłym Tomie stworzyła w pełni roślinne, autorskie menu degustacyjne. Była szefową kuchni m.in. w Youmiko Vegan Sushi. Prowadzi popularne konto na Instagramie @_mariaprzybyszewska.